torstai 29. toukokuuta 2014

Räddningsökning

Idag var det som tur +10 och duggregn. Perfekt väder för Volkes första räddningssökning. 
Det var många gårdshundar som kom på plats. Var flera gånger i skogen och andra fick hitta mig och till sist var ännu Volkes tur. 

Han var ivrig på att komma till skogen och sprang framåt och for en bit förbi människan som han skulle hitta och sen kom han lite tillbaka och hittade människan. Men det var lite väl spännande att gå fram till människan han hade hittat så jag stödde honom i det och gick med honom till människan vi hittat. Han började använda näsan och några gånger hittade han något djurspår han hade velat gå efter. 

Den fjärde människan av fem var jätte spännande även om det var Timo, alltså en helt bekant människa för Volke. Till slut bar jag Volke till Timo när han hade redan hittat Timo men inte ville gå till Timo. Tänkte redan att hur kommer det att gå med den sista människan. Men ojdå, Volke verkade förstå vad det var som gällde att göra eller sen kom vinden från rätt håll. Volke tog nog en rejäl kurva men hittade sista människan Janette genast och blev jätte glad att hittade henne. Intressant var gömstället tyckte Volke och det dög som belöning att han blev uppmuntrad och fick beröm och ville utforska gömstället. Godiset var han inte ens så intresserad av. 
En bra början, om en vecka nästa gång på lägret. Skall ta bättre godis med till Volke och måste försöka hitta på hur han skall meddela att han hittar människan.

På eftermiddagen fick jag hälsa på Volkes halvsyskon som är 7,5 veckor och jätte söta. Tack Helena. :) Det var roligt och ses och tack för kaffet. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Tack!