sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Vilket veckoslut! :)

Igår gjorde matte till mig igen en trevlig plats på balkongen var jag fick leka och gnaga på ett gott ben. En gång var jag in emellanåt och tyckte det var roligt att hoppa upp på sängen när den flyttade på sig. Annars var jag mestadels på balkongen och när jag kom in var jag helt överraskad. Så gott som alla möbler hade flyttat på sig. Hur är det möjligt? :) 

                                 Volke på balkongen :) 

Idag vaknade vi i tid. Varför skall man sova länge när man kan gå ut och sen äta frukost, vila lite och fara iväg på en utfärd? :) 

Vi tog bussen några hållplatser och steg av där på andra sidan bron. Vi gick under vägen i en jätte tunnel. Det var lite spännande men klarade av det galant. :) Fick massor med beröm. :) Såg en park, en hundpark! Var roligt. Tittade på matte att kan vi gå dit en lite sväng så kan jag lite springa av mig? Okej, hon tyckte det var en bra idée. 
Kom in i parken och sprang, sprang, sprang. Sen kom det en lekkompis. Lite måste vi försöka hitta en gemensam lek, det var inte det lättaste men inte bråkade vi utan vi kom överens. 1 åriga gråa hunden som såg rolig ut, var blandning av pudel och vallhund var också en hane, förstod inte att det bästa som finns i hundparken är att få springa. Men sprang ännu lite, drack lite vatten och så gick vi vidare. 
På helt nya ställen gick vi, det var roligt. :) Och gick väldigt lydigt och vackert och med löst koppel. Inte spänd. Fick massor med beröm av detta. :) Vad duktig jag var. :) 
Efter att ha fått snusa på en massa spännande nya dofter så ringde vi på en summer. Det pirra till efter en stund och vi kom in i en jätte stor trappuppgång vart jag visste genast var jag skulle gå, även om jag aldrig varit där förut. Vi hälsade på fammu. Hon var jätte gammal och hon hade en rollator. Dom har jag aldrig kommit i så nära kontakt som nu. Det fanns också en jätte stor matta som var skön att ligga på och spännande. Gick några gånger och hälsade på fammu. Sen lekte jag lite och gnagade på mitt hundben som matte hade med till mig. Efter att ha lekt en stund och gnagt på benet blev jag lite rastlös och gick några gånger till tamburen och sa till till matte att nu är det dags att gå. Vi packade snabbt våra grejer och tackade sen kom vi ut och oj vad jag var kissnödig. Fick ännu vatten och snusade omkring en stund innan vi började vår färd hemåt. 

                                 Sniff, sniff :) 

Sedan gick vi hela vägen hem. I passlig takt och med några drickpauser på vägen. Det var skönt att komma till bron, där svalkade det lite när det blåste smått. 

                                  Vad är det bästa man kan göra på en bro? Krafsa sig såklart. :) 

När vi kom hem så fick jag ta mig en svalkande dusch vilket var skönt så har jag inte så varmt mera. Nu har jag ätit en hundtandborste här på balkongen och spanar ner på gården var det springer en ekkorre. 
Vilket veckoslut! :) Roligt har det varit. :) 

H. Volke

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Tack!