sunnuntai 10. elokuuta 2014

Världs vinnaren

På fredagen var det dags att ta sig till Messcentrum i Helsingfors men många andra hundar. Det var världvinnar utställning. 
Det var 48 gårdshundar anmälda. Vi fick vänta och vänta och sen mitt i allt var det dags att gå i ringen. Vi hade flera hundar med oss i ringen. Volke rörde sig jätte fint och vi hade bra kontakt. Är stolt över det. Han var jätte duktig på bordet. Super bra Volke. 
Det som var konstigt var att jag talade svenska som jag gör till Volke, när jag lyfte honom på bordet frågade domaren på engelska: Do you understand english? Tänkte att dethär var nu lite lustigt men svarade att yes. 
Domaren tyckte inte alls om Volkes huvud eller mig verkade det som. Han sa att utställningskopplet var alldeles för spänt även om jag fick två fingarar lätt under det. Han löste på det så att det var helt löst och Volke skulle nog ha rymt från ringen om jag hade det så löst. Det konstiga var att flera efter oss hade kopplena ännu spändare men till dem sa han ingenting. Aningen otydligt linjad domare säger jag. Vi fick t=tillfredställande. 
Själv tycker jag nog att Volke är bäst i världen! :) 
Vi kollade ännu hur alla andra klarade sig. Det var roligt att få se Volkes farfar live. Han klarade sig bra och vann sin klass och var bästa hanen i världen. 
Det var roligt att se bekanta. Tack Elisa Heleä för dom fina fotona. :) 

                                 Volke efter ringen aningen trött 

                                            Jag och Volke 

Det var en lång och varm dag. På kvällen packade vi så att vi var färdiga på lördag morgon att vakna tidigt och ta oss iväg till Open Show i St. Karins. 
Tack alla för trevligt sällskap. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Tack!