sunnuntai 10. elokuuta 2014

Open Show 2014

Igår var det väckning klockan 05.00! :) På med kaffet och ut med Volke under tiden och när kaffet var drucket så bar det iväg mot St. Karins i vilda västern, tack Nooa för skjutsen. :) 
Det var en vacker solig, aningen dimmig morgon. På vägen såg vi en älg som gick över vägen, som tur tvärs över vägen och försvann. Vi och den mötande bilen hann se den i god tid så älgen fick tillräckligt med plats att röra sig på. 

                                 Älgen i Lahnajärvi

Resan fortsatte och vi var på plats i god tid så vi fick en bra plats vid hörnet av ringen. 
Vi hälsade på många bekanta och sen fick man ta det lugnt och vänta på sin tur. 
Volkes halvbror Pösö var som första i ringen och han vann sin klass, sen vann han den äldre han valpen och var bästa han valpen alltså! Duktigt Pösö! :) 

Det blev min och Volkes tur att ta oss till ringen. Det var 7 stycken juniorhanar samtidigt i ringen och domaren Kristiina Niemelä var jätte noga och det tog länge, jätte länge att få visa upp sig på sin tur. Det var inte heller så lätt när några hundar några meter från oss i ringen började tjäftas, Volke tänkte att det var bäst att säga till till dom att var nu lite tysta. Hunden bakom oss skällde hela tiden till Volke, det ringde i mina öron efter att ha ca en kvart lyssnat på det. Huhu. 

                                 Volke väntar på sin tur i ringen 

Det var härligt att Kimmo kom och hälsade på oss när vi var i ringen. Tack Kimmo! Tiden gick snabbare och det var mycket roligare. :) 

                                                       Volke och Kimmo hälsar på varandra :) 

Volke var jätte snällt på bordet och rörde sig fint. 

                                 Volke på bordet

                                 Volke och jag i ringen :) 

                                 Perfekt kontakt, tusen tack Volke :) 

                                 Volke poserar för domaren, nog är han stilig. :) 

Hela lappan full men bra grejer. Meningen svullna ögonlockar drog ner på resultatet till H(hyvä)= Huippu säger jag. 

Det fick Volke lite pusta ut och ta en tupplur. När han vilat fick han ännu gå med Jentta i partävlingen. Tack Anna att jag fick låna din fina hund. Jentta och Volke rörde sig jätte fint tillsammans! Perfekt! :) 

                                          Volke och Jentta, varmt men stiligt. Bästa svansarna tycker jag :) 

Volke fick efter detta sin avkylningsväst på sig så han inte hade mera så hett. Han fick ta sig en nu tupplur och emellanåt gå en sväng och sen vila igen och vatten och mellanmål emellanåt. 
Open Show är nog den bästa gårdshundhappeningen. Alla har roligt och det är inte så spänd stämmning som på en vanlig utställning. 
Efter Open Shown var vi ännu vid strandbastun och grillade. Volke fick snusa omkring och hade tänkt att han får vara med och grilla men märkte hur trött han var mitt i allt. Stod stilla och orkade inte mera gå och så hur "ljuset slocknade" hur trött han var. Om han var en häst skulle jag säga att han somnade stående. Han fick sova i bilen med Pösö. Det var en rolig kväll och bra avslutning på dagen. 
Tack för en härlig gårdshundsdag. Nu är det en trött och belåten gårdshund. 
                                                 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Tack!