tiistai 27. tammikuuta 2015

Hundaktivt veckoslut

På fredagen efter jobbet så åkte vi med Volke och hälsa på hos Piko i Otnäs. Volke hade jätte roligt och lekte med Piko och sprang omkring hos Piko tills han inte längre nästan hölls på benen. Som tur piggnade han till så att vi ännu kunde hälsa på mamma. 

På lördagen vaknade vi tidigt och gick på en långpromenad. Förmiddagen packade jag vår ryggsäck och sen bar det av mot centrum. Volke hittade denna gång från Kampen till järnvägsstationen. Fjärde gången han gick den vägen. Vi hittade vår plats i tåget lätt. Kom på att vi har dom 4 gånger vi åkt från Helsingfors till Kuppis alltid haft samma sittplats. :) Ganska komiskt. 
Det kom en honhund och satt rakt bakom oss och verkade som om spanieln hade löptid för Volke var hela vägen jätte orolig och alert även om han ändå hölls i min famn. Emellanåt måste jag hålla honom på platsen. I Esbo steg det på en tibestterrier som såklart satt på andra sidan gången. Men som tur satte sig ägaren närmare oss och hunden satt på fönsterplatsen. 

När vi kom till Kuppis hade Elisa och Hippu 5 årig gårdshundskompis hunnit emot oss till stationen. Vi gick längs med ån hem till dem. Hippu vaktade noga att inte Volke hoppade i hennes säng och lite vaktade Hippu vad Volke höll på med. 

Men hon lugnade sig lite och Volke kunde slappna av lite, han var redan trött efter resandet. 

                                   Hippu chillar :) 

                                   Volke hos Hippu :) 

Vi gick ännu på en liten kvällspromenad senare på kvällen och sen efter att ha kollat en stund på tv så somnade vi ganska så snabbt med Volke, han gick runt i vardagsrummet en sväng först före han lugnade ner sig. 

På morgonen gick vi alla på morgon promenad och sen åt vi frukost. Mari och Pösö kom efter oss och Elisa kom med med kameran och vi åkte till Åbo mässan. 
Domare för gårdshundarna var Leila Kärkäs. 
Vi var 5 juniorhanar i ringen samtidigt. Volke rörde sig fint och visade upp sig bra. Vi fick EH4, Pösö EH3, är nöjd med utlåtandet. Och grattis Pösö, du vann brorsan. ;) 

                                  Volke i ringen (foto Elisa Reunanen) 

                                   Volke i ringen ( foto Elisa Reunanen)

                                  Volke i ringen (foto Elisa Reunanen) 

                                  Volke i ringen ( foto Elisa Reunanen) 

                                   Volke i ringen(foto Henna Keränen) 

                                   Volke i ringen (foto Henna Keränen)

                                   Volke i ringen ( foto Henna Keränen)

Tusen tack för alla för trevligt sällskap. Hoppas vi ses snart igen. Tack Elisa och Hippu och tack Henna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Tack!