sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Gårdshundsträff och utställningsträning

Idag var dagen jag har väntat på länge, Volke fick för första gången gå på gårdshundsträff. :) Som var i Hagalund. På plats var 8 eller 9 gårdshundar och Volke tyckte att det var alldeles underbart. :) 
Han var glad och sprang omkring och lekte men alla olika gårdshundar som var på plats. Det var härligt att se hur han njöt och hur lite det krävs, varför behöver människan så mycket för att vara glad och lycklig? En hund blir glad av att få mat, vatten och springa och leka. :) Vi människor borde nog lära oss någonting av hundarna. Dom är kloka djur. :) 

Det var roligt att på plats var också två valpar som var bara en månad yngre än Volke, Nasu och Leevi och en som var några månader äldre Osku. Volke tyckte det var roligt att få leka med samma storleks hundar och också sen dem äldre som Nooa och Piko. :) 

Sen borde Volke ha sovit en tupplur men han sov bara en stund. 

På kvällen var det ännu utställnings träning som gårdshundsföreningen ordnade på Espoon Koirakeskus i Olars. På plats var vi 7 gårdshundar med ägare. 3 äldre och 4 valpar/ungdomar. Volke hade redan hunnit träffa några av hundarna idag på gårdshundsträffen Nemi och Leevi och den var på plats också Abbe som är på samma lydnaskurs som vi. Sen var det för Volke nya bekanta: Peppi, Bruno och Pompo. :) 
Vi övade hur man skall gå i ringen och hur hunden är på bordet. Volke var rejält trött och två varv orkade han träna men sen stannade han mitt i stegen när han bara helt enkelt inte orkade mera. Men duktig var han när han koncentrera sig och rörelsen blev bättre. Det måste vi nog öva mera. Om två veckor på nytt träning och före det är det inte gårdshundsträff så kanske Volke orkar bättre sen? :) Man kan ju alltid hoppas. :) 
Nu är det en nytvättad, trött, ljudligt sovande gårdshund som jag har i famnen här. :) 

Foton från gårdshundsträffen kommer i nästa blogg uppdatering. ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Tack!