perjantai 14. maaliskuuta 2014

Lydnaskurs vol. 7

Idag var det dags för lydnadskursen igen. Var lite spänd på att hur kommer det att gå för oss när vi var borta förra gången och inte har vi hunnit träna någonting. 

Men ojdå, Volke var jätte duktigt och koncentrerade sig bättre än någonsin. :) Super! :) 

Till en början så tränade vi med att Volke skulle med nosen röra en sked, grunden till apportering av metallföremål. Om vi någon gång kommer ända till elitklassen så skall man kunna detta. :) 
Detta gick jätte duktigt med klicker. :) Härligt! 

Sen tränade vi sida och att hunden satt på ställe och själv skulle jag flytta på mig och han komma igen till sidan, detta gick jätte fint. 

Till näst tränade vi ruta och det gick super bra. Duktigt!
Efter detta tränade vi att lämna något, med hjälp av en hundgodis skål. Genast när hunden lämnade intresset för godiset i skålen så skulle man ge själv godis till hunden och gå några steg bort från skålen. Det tog en liten stund för godisskålen doftade väl jätte gott men Volke klarade av det. : )
Sen tränade vi att hunden stod med framtassarna på en "mjukdyna" och sen skulle han röra på bakdelen och jag flyttade på mig hela tiden och gav godis till Volke hela tiden. Detta gick bra, lite svårt när man själv blev intrasslad i kopplet men annars jätte fint. Till slut satt Volke helt på dynan och gungade lite. :) 

Sen tränade vi att från rörelse ligga ner. Detta gick jätte fint. :) 
Till slut tränade vi ännu inkallning, detta gick ännu nästan bra. Volke kom mot mig men sen gjorde han det hela lite till en lek och vek av till slut och kom några meter till sidan. Nå men annars super bra träning som gick jätte fint. Lite roligt skall man väl ha? ;) 

Volke var glad när han också fick hälsa på Abbe både före och efter kursen. :) 

Trevligt veckoslut till er allihopa. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Tack!