lauantai 19. huhtikuuta 2014

Långfredag match show och hundpark

Det var dags för gårdshundsföreningens Match Show i Vik som jag var med och hjälpte till att organisera. Tidigt var vi redan på plats och fixade allt och inte var vi alls för tidigt där. En hel del fick man fixa innan det hela började. Vädret var på vår sida, härligt soligt väder. Det var spännande att vänta på att hur många är det som kommer på plats, är det 50 eller är det 250. Det kom allt som allt ca 200 hundar! Härligt! Tusen tack till er allihopa. :) 
Det var roligt att se massor med hundar och glada människor. Fick äntligen se min kompis Miras hund Papu live som är en manchesterterrier. Härligt rolig hund. :) Tack att ni kom. :) Det var roligt också att Volkes bror Rocky kom på plats och han deltog i Match Shown. Han är nog mycket större än Volke, nästan dubbelt så stor tror jag. Tycker nog inte att Volke och Rocky liknar varandra, men båda ser ut som pappan Jarppi sin och Volke en blandning av pappan Jarppi och mamman Tilda. 

Jag var för första gången domare, spännande att vara i denna roll. Var domare i leksakshund och barn+hund ringen och var med och bestämde vem som var bästa gårdhunden och best in show. Tack för äran. :)

Leksakshundar var först, det var svårt att bestämma vem som vinner. :) 
Efter det var det barn+hund, inte heller lätt. Försökte vara positiv och glad. Hoppas det lyckades. Sen fick jag pusta ut en stund och hjälpa lite till och mingla med vänner och bekanta. 
Med Anna och Markus valde vi bästa gårdshunden. Det var bara 7 gårdshundar mera på plats, alla hade inte orkat bli kvar tydligen. 
Bästa gårdhunds titeln fick Nybygårds Orginella Oona, alltså Miina. Grattis :) 
På delad andra plats kom Yacatis Beauty Boogie, Boogie och Yacatis Xuper Rascal, Manu. :) Grattis. 
Sen valde vi ännu best in show, det var inte det lättaste. Till slut var vi alla domare eniga om saken och bäst av alla var austarilian shepherd. :) Grattis. 

Efter det städade vi platsen och iväg så vi kunde gå ut med Volke och Nooa, tack Nooa att du hade tagit hand om Volke så han inte hade så lång dag. Hjälpte ännu Timo att returnera grillen som vi hade fått låna. 
Efter det äntligen mat och sen åkte vi med Volke och Nooa till hundparken i Lukubäckshundparken. :) Pojkarna var glada och sprang, runt, runt, runt. :) Härligt att se hur de njöt av att få springa och sträcka på sig. 

                                 En andhämtningspaus så man orkar igen :)

                                 Volke gnager på en käpp till slut. :) 

Tack alla för en härlig dag. :) På måndag har vi en påsk utfärd med Volke och åker med wilda western tåget till Kuppis och deltar i Egentliga Finlands räddningshundars Match Show. Hoppas vi klarar oss bra. :) 

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä hienosti järjestetty tapahtuma, ja oli huisin jännää osallistua. Harmi vaan, että meillä ainakin meni ihan ohi tuo paras pihakoira luokka. Oltaisiin voitu osallistua, jos olisi älynnyt jäädä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Ikävä että meni paras pihis ohi, ensi vuonna yritetään järkätä taas. Silloin ette "Karkaa" liian aikaisin. :)

      Poista

Kiitos! Tack!