lauantai 6. syyskuuta 2014

Gårdshundarnas dagliga färdigheters kurs 6.9-7.9 vol.1

Idag vaknade vi i tid och tog oss till cirkusfältet i Konala. 
Elisa kom från Åbo och höll till gårdshundarna här i huvudstadsregionen några timmars kurs i dagliga färdigheter. På plats var så gott som bekanta gårdshundar. 6 människor med hundar deltog i skolningen och på eftermiddagen var det andra gruppens tur. 

Det var redan spännande med små koncentrationssvårigheter när runt fältet rastade några människor sina hundar, det åkte cyklar, gick äldre folk med rollatorer och människor i många storlekar. 

Tycker ändå att Volke orkade koncentrera sig ganska så duktigt. Vi övade kontakt och att följa och sen koppelträning vilket kom till helt rätt adress. Vi har mycket ännu att göra på detta plan men nu har vi åtminstone kunskapen till att hur vi skall få det hela att fungera. 


                                 Volke lyssnar på vad vi skall göra tillnäst :) 
                                foto (C) Mari Toivonen

Två timmar gick super snabbt. Till slut började Volke nog vara redan så trött att han inte riktigt ville mera koncentera sig. Men jätte fint, hittils varit på 50min-1 timmes kursgånger så 2 timmar i ett kör var nog super länge, som tur var det dock en 5 minuters kisi paus så att Volke fick lite koppla av emellanåt. 

Sen ännu via centrum var det var en hel del lördagsshoppare som gick runt om i city. Bra träning även det. Volke gick hela vägen från tåget till Kampen och in i Kampen till och med. 
Nu är nöjd och belåten och sover så han orkar imorgon igen. :) 

Tack Elisa för en bra skolning, vi ser fram emot imorgon. :) Och tack till alla kurskompisar, det var roligt att ses igen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Tack!