sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Gårdshundarnas dagliga färdigheters kurs 6.9-7.9 vol.2

Idag var det dags för kursens andra dag. Det var frisk morgonluft och vi tog oss ut till cirkusfältet aningen trötta men när vi väl kom fram piggnade både Volke och jag till. 

Idag var det några andra kursdeltagare än igår. Ena bekant, andra en som vi träffade för första gången. 
För att få igång hunden så tränade vi först kontakt. Det gick jätte bra och var super stolt över Volke. När det fungerade så tog vi med kommandot i inkallning och det gick efter en viss fundering bra. Detta gjordes aningen svårare så att vi parvis med en hund tränade, den andra människar var som distrahering till hunden. Detta gick också ganska så bra efter en stunds tvekan. Sen en liten paus. 

                                 Volke på pausen

                                 Volke koncentrerar sig

Efter det tränade vi något med något fint namn som jag inte kommer ihåg vad det hette. Men grejen var den att Elisa distraherade på 5meters avstånd hunden och man skulle först låta hunden komma en meter framåt och kalla på hunden och när detta lyckades 5 gånger så 2 meter framåt osv. 
Tydligen hade skolningen gått hem till Volke, när Elisa försökte distrahera Volke med en tennisboll, ingen reaktion. Han stod bara brevid mig. Sen med en leksak, samma grej. Sen när hon tog en leksak som ut som en mus/ekkorre så då blev Volke intresserad men inte eld och lågor utan han kom dirket tillbaka till mig när jag kallade på honom. :) 
Detta gick två gånger, efter det tänkte Volke att ingen idé att gå mot Elisa när man inte får komma åt leksaken och av matte får jag godis. :) 
Nog har smart Volke, så sitt eget sätt. 

                                 Hej, vem är du? :) 

                                 Jag är dubbelt så gammal som du, roligt att ses :) 

Duktig var Volke i skolningen och just rätt saker lärde vi oss och nu skall vi bara komma ihåg att träna, träna, träna. Det blir nog bra! :) 
Redan med några timmars intensiv träning tog vi hiskeliga steg framåt i utvecklingen. :) 

Efter kursen gick vi med Nooa, Nera och Sara till en hundpark som var på promenadavstånd från sirkusfältet. Det var en jättepark, var det var små och stora hundar i samma. Den var tom när vi kom. Volke var super glad att han fick springa omkring med flickorna och med Nooa. Efter en stund kom det en dam med sin golden retriver som hette Bella, det gick bra med Volke och Bella. Var själv lite skeptiskt först att hur går det men fint gick det. 

                                 I hundparken fanns det tillräckligt med vatten :) 
                                 Vatten är nog bästa törstdrickan :) 

                                 Ännu lite så jag orkar springa :) 

                                 Sa du något? :) 

                                 Super kul :) 


När det var färdigt sprunget väntade vi ännu så vi fick hälsa på Manu och på Laikku, och joo...bättre att hälsa på andra hundar i hundparken. Volke och Laikku blev fast i varandras remmar och kom lite för nära. Sorry. Nästa gång hoppas vi ses i hundparken så går det bra. 
Sen hem och nu vilar vi lite så att vi orkar med födisparty med mattes mamma och sen på kvällen ännu födis party som Volke håller till Nooa och Pösö. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Tack!