maanantai 29. syyskuuta 2014

Spännande veckoslut

På fredag kväll var det ett skepp kommer lastat med gårdshundar när det var på båten i samma hytt 4 glada gårdshundar som reste iväg till Tallin på två dagars utställning. 

                                 Volke, Pösö, Nooa och Boogie i hytten :) 

Det var gungigt som tur verkade inte hundarna märka något, utom halvstorelillebror Pösö som lite undrade vad är det för gungande riktigt. Men som tur somnade han också till slut. 
På morgonen fick hundarna gå på morgonpromenad i Tallin genast när vi kom iland och dom var jätte glada att få röra på sig. Sen åkte vi iväg mot Saku Suurhall var utställningen var. Först fick alla hundar ännu gå på långpromenad så att dom skulle orka med en lång dag i hallen. Vi köpte till oss frukost och mellanmål och gick in efter det i hallen och väntade på vår tur i ringen. 
Vi hann bekanta oss med en hel del hundmänniskor från Finland under tiden, det var roligt så tiden gick snabbt. Lite på 700 hundar var anmälda och ca 330 från FInland. 
Med morgon båten kom även Nasu gårdshunden med matte och sen var vi alla 5 gårdshundar på plats som skulle delta i utställningen. 

På lördagen var domaren Juta Haranen, EST. 
Det verkade som om hon inte riktigt tidigare har sätt gårdhundar. Det var aningen lustigt att Volke fick i sin bedömning meningen: Bra tänder. Även om domaren inte alls tittade i hans mun! :D Aningen lustigt. Volke rörde sig jätte fint. 

Volkes bedömning fritt översatt: 
Erittäin hyvän tyyppinen, temperamenttinen juniori uros. Maskuliininen pää ja ilme, oikeanlainen kallo. Tukeva selkä. Oikeanlainen purenta. Tarvitsee aikaa täyttyäkseen. Liikkuu tyypillisesti. Erittäin hyvin esitetty. 

Fick ännu visa upp Boogie i kennelklassen, hon rörde sig jätte fint. :) 

Lördagens resultat :
Pikkupihan Dimon Dioriitti "Pösö" ROP BABY
Simba "Volke" JUN-ROP JUN-SERT
Yacatis Beauty Boogie "Boogie" JUN-VSP JUN-SERT EEJunMVA
Yacatis Ikiliikkuja Indy "Nooa" VSP
Yacatis Ylva af Nordic "Nasu" ROP SERT EE MVA
Kennel Yacatis KP ROP kasvattaja

Grattis Nasu och Boogie! :) 

Vi blev och vänta ännu på stora ringen var Pösö var en sväng och visade upp sig i Baby klassen och Volke var en sväng med mig i juniorringen. I förbedömningsringen så när vi väntade så lät en dam sin affenpinscher komma helt fast i Volke, Volke tänkte att ojdå vad är dethär för en lite råtta och ville jäga affen. Huhu! Kan inte damen ha koll på sin hund??!? Hur dum kan man vara?  Det var nog ganska så festligt att få gå i den den stora ringen, även om domaren inte ens såg oss men ändå. Fint gick Volke med nosen i golvet när det var just städad. 
Efter utställningen åkte vi till hotellet som var jätte fint och stiligt och tyst. Hundarna var ganska så trötta så det var en lugn kväll och alla hundarna sov. Natten var lugn och alla sov gott. 
På morgonen var det morgonlänk med hundarna frukost och iväg till utställningsplatsen. Tydligen hade en hel del fått det var ute efter redan på lördagen när det inte var många på plats, vilket var skönt så var det lite lugnare och mera plats. 

Domaren var Dagmar Klein, ROM. Hon såg ut att vara ganska så bestämd och såg lite "tiukkapipoaktig ut" även om hon inte hade pipo på huvudet. Men hon var jätte trevlig och glad och jätte vänlig mot hundarna. Volke rörde sig jätte fint även denna gång. 
Bedömningen:
Oikeaa tyyppiä. Oikea ilmeinen pää. Oikeanlainen selkä ja ylälinja. Massa, eturinta ja rintakehä kehitysvaiheessa. Erittäin hyvät luusto. Liikkuu vapaasti. Ihana luonne. 

Sen var det spännande för ringsekreteraren började tala mycket något estniska om sertifikat så tänkte jag redan att vi inte får det. Tänkte redan gå bort från ringen med Volke men sen frågade hon just att vill vi ha sertifikat och jag var helt förvånad och sa bara att jo tack. Hade redan tänkt att vi inte får det. Ojdå! JIPPIIIIII! Duktigt Volke! :D Grattis! Han blev juniorchampion i Estland. Första finska gårdshundhanen som fått den titeln. ;) WoW!

Fick ännu visa upp Nooa i kennelklassen. Han rörde sig jätte fint! Duktigt Nooa!
Söndagens resultat: 

Pösö ROP BABY
Volke JUN-VSP JUN-SERT EEJun-MVA
Nooa VSP
Boogie JUN-ROP
Nasu ROP
Kennel Yacatis KP ROP-kasvattaja

Här är foto på mig och Volke när vi börjar förstå att vi fick det vi var ute efter. (foto Jaana Valkonen) 

                                            :) 

Sen åkte vi mot centrum och var ute med hundarna och gå i parken före hemfärden. 

                                 Två juniorchampioner :) 

                                 Okej, vi kan posera :) 

                                 Herr juniorchampion :) 

In i båten och hundarna fick sova när vi var och äta och spelade kort på golvet. Det var roligt, Jonas mamma och pappa var på samma båt. Vad roligt! 
Det var jätte rusning från hamnen, det tog en evighet men som tur kom vi till slut bort från Skatudden och vi förde Boogie till Mia och Pasi som blev glada för hunden och chokladen som juniorerna hade köpt för varje sertifikat som kom. :) 

Det var en rolig och spännande resa. Tusen tack för resesällskapet.:) Tusen tack Reeta och Mia för världens bästa hund! :D Han är nog underbar. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Tack!