tiistai 4. elokuuta 2015

Open Show weekend 2015

På fredagen packade matte och Mari bilar(husse fick låna hennes mammas bil till weekenden, tack mamma). Bilen blev så fullpackad att jag Volke fick åka gårdshundstaxi till Rastböle. 
Där hade vi en liten ministuga hyrd över veckoslutet så att vi inte hela tiden behöver åka av och ann. Det var en rolig stuga med ett fönster ända ner till golvet var gårdshundar har bra att spana. Vi åt kvällsmat allihopa och vi gick i tid och sova. Husse sa att det är tidig väckning nästa morgon. 

På lördag morgon ringde veckarklockan 5.05 och vi steg upp. Vi gick på en morgonpromenad och fick en minimal frukost. Sen tog vi oss till gräsplanen var det skulle ordnas Open Show 2015. Det var en fin plats och vi hundar fick vara i burar och i tält så att hade lite egen space mitt bland 87 andra gårdshundar. :) Husse och Mari började fixa färdigt för dagen, om en timme började det komma andra också och hjälpa till. 
När allt var färdigt var det soligt och skönt. En hel del människor och roliga gårdshundar. Fick hälsa på några bekanta. Så som Taru och Jentta. Roligt med gårdiskompisar. :) 
Sen fick jag vila en lite stund och sen var det dags för unga ringen. Fick gå efter min lillebror Pösö och framför Leevi. :) Roligt, vi såg alla så olika ut. 
Ojdå blev placerad, både husse och jag blev jätte glada, fick miljoner pussar av husse. 

Domare Satu Ylä-Mononen om mig:
 Erinomainen koko & mittasuhteet. Hyvä purenta. Jo turhan raskas pää. Ilmavat korvat. Vahva luusto. Hyvä häntä. Eturintaa saisi olla enemmän. Hyvin kehittynyt runko. Hyvät kulmaukset. Hieman korkealla kannettu häntä. Liikkuu hyvin, mutta ahdas takaliike. 
NUO ERI4

                                             Jag och husse i ringen :) 

                                   Oj oj vad det doftar gott i gräset :) sniff, sniff

                                  Poserar för domaren :) 

                                             Vi går tillbaka till ringen med husse :) 

                                             4de plats i unga hanarnas klass! :) 

Fick vila en stund när alla andra hanar visade upp sig. Sen var det liten paus efter det fick jag delta i familjetävlingen! Med pappa Jarppi, halvsystern Elin och med halvbrorsan Pösö och jag, vi hade en modern familj från 3 olika kombinationer. :) 

                                   Från vänster pappa Jarppi, Elin, Pösö och jag Volke :) 

Efter familje klassen fick jag med min tant Jentta delta i partävlingen. Vi var första paret av många. Tyckte det var jätte roligt att få gå med Jentta, tycker vi rörde oss jätte fint. :) 
Husse var jätte stolt över oss! :) Tack Anna för lånandet av Jentta! :) 

                                  Jag och Jentta :) 

                                   Här kommer vi :) Volke och Jentta!

Efter det fick jag pusta ut när damerna visade upp sig ännu. Men det gör inget för var redan lite trött efter att ha sprungit i ringen hela tiden. Så jag tog mig en tupplur. Vaknade när husse lyfte ut mig från tältet. Alla andra hade redan stuckit och det var dags att packa ihop. Gick en liten promenad och fortsatte att sova i stugan när husse och Mari for på möte och kvällsprogram. Fick ännu kvällsmat senare på kvällen och en lång promenad. Sen sov vi till morgonen. Skönt! :) 
Då var vi på morgon promenad och efter det packade husse alla våra saker och vi packade allt i bilarna. Lämnade stugan och körde närmare gräsplanen var jag gick på skolning med husse. Elisa skolade oss lite i lydnad och rally-lydnad. Några bekanta, Nera och Manu var på samma skolning, sen några inte bekanta gårdisar till mig. 
Var lite trött och ville hellre snusa omkring, det doftade så gott. Okej, gjorde emellanåt vad husse bad mig om men var nog lite för trött för att orka koncentrera mig. Vi hade liten paus och sen lite mera skolning, men oj oj orkade nog inte längre. Fick sen vila i buren och Liisa var jätte snäll och gav mig ett paket med renrevben. Fick några att tugga på, mumsigt. Sen vilade jag, Pösö skolade sig ännu i sista gruppen av tre skolningsgrupper. Sen packade vi oss i bilarna och Open Show 2015 weekenden var över för i år. 
Lite annorlunda i år än i fjol, men roligt var det. Husse sa till mig att nästa år hinner hon chilla mera med mig. :) Låter lyxigt. Att hon inte behöver springa hit och dit hela tiden. :) 
Tack alla hundkompisar och människor som hälsade på mig. Vi ses nästa år senast om inte före det. :) 

                 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Tack!