lauantai 5. syyskuuta 2015

Roadtrip to Rovaniemi vol.2

För rejäla två veckor sedan så packade Volke sig med matte i Nooas bil och chaffören var med såklart. Det var dags på torsdag kvällen att starta iväg norrut, närmare sagt till Rovaniemi för mig och Volke. Nooa hade lite egna planer för sin resa, men som tur fick vi resorna kombinerade. Vi körde så långt norr som vi orkade. Det blev mörkt och dimmigt men vi var inte ännu trötta så vi fortsatte att köra norrut. I körde ändå upp till Uleåborg var vi redan började vara så trötta att vi beslöt att stanna för några timmar och vila. Vi hade tidigare redan haft en pit-stop i Pihtipudas. Nu fick Volke och Nooa sträcka på sig lite först och sen vilade vi alla i bilen. När vi inte mera kände oss trötta så drack vi människor en kopp kaffe först och fortsatte resan. När vi var i så god tid så körde vi via Tornio var vi köpte frukost till oss människor. Därifrån vidare med en pit stop på vägen till Rovaniemi ännu. 

                                  Volke poserar på pit-stop nära Rovaniemi

Resan fortsatte och vi var i så god tid framme i Rovaniemi att vi åkte och försökte hitta julgubben men han var inte hemma. Men som tur fanns det en infoplats där så jag gick och frågade om dom hade en karta på Rovaniemi. Berättade att jag nästa dag på lördag skulle gå med min hund från centrum med min hund nära julgubbens ställe på utställning. Tyckte infokvinnan kollade lite konstigt på mig. Tänkta jag bara var lite trött efter resan. Hon hade som tur en karta och ritade oss den lättaste vägen till oss. Tackade henne och tog kartan med oss. 
Vi gick till hundparken vid Kemijoki-ån. Volke och Nooa var glada att få springa av sig lite. :) 
Vi tog in på Sokos och Volke och Nooa tyckte det var jätte skönt att få sova på en säng. Dom somnade direkt. Själv gick jag och badade bastu och kopplade av. 

                                   En trött resenär

På lördag morgonen så vaknade Nooa och chaffören tidigt och åkte iväg på sitt program. Jag var på morgonpromenad med Volke, sen åt jag frukost och efter det packade vi iväg oss för dagen program. Vi gick 6,5km till bollplanen på polcirkeln. Det var väldigt dimmigt. Måste kolla på kartan en gång att är det på rätt bro som vi tänker gå över. Man såg 50m framför sig och visste att det borde finnas backhoppningsbackar på höger sida om mig. Så tät dimma var det att dom syntes inte alls. Joo, det var rätt bro. Så framåt bara! :) När vi kom till utställningsplatsen så frågade jag första typen att skall vi komma här när vi inte är med bil men skall på utställningen. Han svarade att joo. Några meter från honom stod en kvinna som kommenterade att: ni kom gående, ett ekologist val. Såg att hon hade något som såg ut som kataloger i en korg. Frågade att är det kataloger hon har, vill köpa en. Joo det hade hon. Berättade att vi kom gående från centrum, hon kommenterade att verkligen. Joo, här är vi ju! :) Okej katalogen kostar 4e men ni två får nog "reippailualennusta" så det är 3e för er. Köpte en och hon var jätte glad. 5 gårdshundar var anmälda och alla kom på plats. Volke blev så glad då Sylvi gårdshunden var på plats! Han hade träffat henne ifjol i mässhallen i december. 

 Harry Tast var domaren och om Simba aka Volke: 
23kk(lähes 2v.) Rungossa oikeat mittasuhteet. Rintakehän vielä keskeneräinen ja alaliinja ylöstyöntyvä. Lyhyt täyteläinen kuono. Korkealle kiinnittyneet sivulle taittuvat korvat. Tarmokkaat täysin säännölliset liikkeet. Oikea-asentoinen häntä. Esiintyy iloisesti. 
NUO ERI1 SA PU1 SERT VSP!
 Vau! 
Helt otroligt! :D Var super glad! Volke fick massor med hundgodis! :) 

                                   Volke med sina pokaler och rosetter! :) 

Sylvis ägare sa att hon kan köra oss in till Rovaniemi centrum. Tusen tack! Och vi kollade ingen var i hundparken. Så Volke fick springa glatt omkring med Sylvi. :) 
Om man frågar Volke så var säkert det bästa under hela resan att få träffa Sylvi på pop-up gårdshundsträff i Rovaniemi ;) . 
Efter det gick vi med Volke till hotellet, dom skulle just städa rummet så vi gick ut igen. Nooa kom snart med chaffören. Vi rastade hundarna och dom fick vila i skuggan i bilen när vi åt. Efter det var vi alla ganska trötta. Vi vilade på rummet. Gick till bastun. Fick även denna gång bada för mig själv. Helt lyx. En lugn kväll och sent på kvällen gick vi ännu till hundparken så Volke och Nooa fick springa av sig. :) 

                                  Volke och Nooa <3

Sen gick vi tillbaka till rummet. Har aldrig haft en så lugn gårdshund att gå med. ;) 
Sen sov vi. På morgonen morgonpromenad och frukost till människorna. 
Efter det bar det av via Ranua till Idensalmi. Där fick gårdshundarna Masi och Jiro gå in i huset när Volke och Nooa kom och sprang omkring på den inhägnade gården. Oj vilka dofter och oj vad spännande att få gräva i nya marker tyckte Volke. Tack! Efter det söderut och vi sov söder om St:Mickel när vi blev trötta och sen var vi framme på må morgonen 06.25! Tack för en trevlig resa! det lönade sig! ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Tack!