sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Äänekoski RN 5.9.2015

Igår var det tidig väckning och vi packade oss i Nooas bil och vi startade mot Äänekoski RN. Som tur var det inte mycket trafik, det var väldigt tät dimma när vi körde uppåt. Bra att man såg var vägen var. 

I Äänekoski var det bra organiserat med parkeringen och väldigt bra var dom som organiserade bilarna på plats. Utställningen var på ett litet sportplan och det var tillräckligt med plats där för alla. Det var anmält 3 gårdshundar var alla var hanar och alla i sin egen klass. Domaren för gårdshundar var Markku Kipinä. 

Markku Kipinä 5.9.2015 Äänekoski RN Simbasta:
Hyvä koko ja mittasuhteet. Riittävä raajaluusto. Runko saa vahvistua. Hieman korkea kinner, niukka polvi. Ylälinja saa kiinteytyä. Hyvä kallo ja korvat. Jo turhan turpea kuono. Vahva purenta. Hyvät silmät. Riittävä otsapenger. Taka-askel jää rungon alle. Hieman löysä edestä. Väritys ok. 
NUO EH1


Lustigt, Volke var nu för 3 gången och visade upp sig för denna domare. Tror vi håller paus med att gå till Kipinäs ring, kanske någon gång som i veteranklassen sen. :) 
Nu blir det en lite längre paus till nästa utställning. Måste försöka träna Volke och få bättre muskler till honom. Och mera massa. 

På vägen uppåt var det mest dimma. När vi var på utställningen så var det nästan lite sol, den försökte titta fram emellanåt. Vi började köra söderut och tog en lunchpaus i Jyväskylä när vi var redan så hungriga. Resan forstatte söderut och lite söder om Jyväskylä så blev det mer och mer mulet hela tiden. 20km söder om Jyväskylä så var vi mitt inne i ett åskväder. Man såg 25m framåt och det regnade så mycket att det blev mycket vatten på vägen. Som tur var kusken jätte duktig och tog det säkra före det osäkra. 
Vi stannade i Tähtihovi så att hundarna fick springa av sig och den värsta åskan hann dra förbi. På väg söderut blev det nästan lite sol, men sen kom det regn igen. Som tur kom vi bra hem. Tack Mari att du körde så bra! Och för trevligt sällskap! :) 

                                                 "Lite mycket" regn
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Tack!