tiistai 19. marraskuuta 2013

Pentu tuli taloon-vol 1

Tänään alkoi meidän ensimmäinen yhteinen kurssi Volken kanssa. 
Kaikki kurssilaiset ihastelivat häntä ja ylistivät hänen söpöyttä jo ennen kurssin alkua. Ja totesivat että juu, on hänellä laaja äänimaailma. ;) Ja niin oltiin nuorimmat kurssilla, muut olivat vähintään 6kk jo! Eli ollaan ihan omassa luokassa tavoitteiden suhteen heihin nähden.

Kurssipaikkaan mentiin yksi kerrallaan ja tassut pyyhittiin ja kengät otettiin pois. 
Kaikilla oli oma pikku "looge" eli siellä oli seiniä niin että koirat eivät koko ajan nähneet toisiaan. 

Ensin treenattiin kontaktin ottamista, ei tarvinnut olla edes vielä katsekontaktia. Heti palkkaa kun karvapeikkonallekarhu katsookin pikkasen sinuun päin. Volken mielestä tämä oli todella kivaa ja namit maistuivat. :)

Sitten oli pieni tauko missä piti treenata rauhoittumista. Sehän sujui niinpäin että Volke sai etsiä aarteita"nameja". Idea oli että ei häiriinny muista koirista.
Sitten treenattiin luoksetuloa. Se nyt sujui vaihtelevasti. Välillä tuli todella nätisti, välillä olisi halunnut mielummin mennä katsomaan vieruuskavereita. :)
Vielä sitten treenattiin istumista. Siinä oli oma pikku haasteensa koska en ole sitä juurikaan syystäkin treenannut. No lopulta sekin sujui kun tarpeeksi hitaasti ja nami kiinni nenässä sen tein ja Volke ei päässyt hyppimään takatassuilleen. 
Vielä sitten trenattiin luoksetuloa niin että vähän kurkkaili muita koiria ja palkkana oli lelu. Sitten pitikin jo treenata lelun irrottaminen, siinä meillä onkin treenaamista koska se nyt vähän tuppaa olemaan niin että Volke tykkää puraista juuri siihen mihin isovarvas alkaa. Kouluttaja sanoikin että muista aina vaihtokauppa. Tätä meidän pitää treenata. 

Käytiin kerran kesken koulutuksen tarpeilla ja pienet lirut tuli vahingossa Volkella sisälle mutta onneksi siellä oli siivousvälineet niin saatiin paikat heti puhtaaksi. 

Mukavaa ja mielenkiintoista oli ja oli hauska nähdä miten toisella oikein raksutti päässä välillä. Ja sitten se että kun kouluttaja tuli kertomaan ja katsomaan miten meillä sujui niin Volkehan meni nätisti maahan, ja sitä siis ei olla edes vielä treenattu ja kuunteli pää keikkuen että mitä tuo kouluttaja nytten kertoo. :) 

Koska Volke on kuitenkin vielä 10 viikkoa niin meillä ei ole tavoitteita vielä tämän kurssin suhteen muuta kun että pidetään yhdessä hauskaa ja jos opitaan jotain niin se on plussaa. Tänään jo opittiin pikkasen lisää. :) Loistavaa Volke! :)

Ja nytten kurssilainen vetelee sikeitä mun jalan päällä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Tack!