tiistai 17. joulukuuta 2013

Pentukurssi vol.5 grand finale

Tänään oli sitten meidän pentukurssin viimeinen kerta. Vähän haikein mielin sinne lähti kun jotenkin aina innolla odotti että mitä sitä tänään mahtaa siellä Volken kanssa oppia. 

No, paikalle päästiin ja siellä opittiin tänään ensin oman alustan päällä olemista, Volke hiffasi heti mistä oli kyse ja tämä sujui todella nätisti ja oli taitava siinä. Meni heti kokonaan alustan päälle eikä vaan tassu kerrallaan. :) Vau, hyvä Volke! :)
Tätä treenattiin, sitten pidettiin pieni tauko. Ja Volke sai sen aikaa etsiä nameja. 
Sitten piti lisätä haastetta hommaan ja tehdä niin että itse vaihtoi rintamasuuntaa alustaan nähden eli kylki edellä siihen ja palkita kun koira menee alustan päälle. Sitten vapauttaa alustan päältä, sitten kääntää selkä alustaan ja palkata, toinen kylki, palkata jne. Tämä sujui todella nätisti ja taitavasti. :) 
Sitten taas pikku tauko ja homma jatkui niin että piti saada koiran istumaan alustan päälle ja palkata siitä ja vapatuttaa. Tämäkin sujui todella hienosti. :)
Sitten taas tauko ja alusta pois ja piti treenata että koira istuu ja pitää pysyä paikallaan vaikka itse suoristautuu ylös seisomaan ja palkkaa ja sitten ottaa askeleen taaksepäin ja palkkaa ja vapauttaa välillä koiraa ja taas uudestaan.
No, tähän tuli lisä haastetta siitä että vierisessä loogissa oleva koira ja omistaja lähtivät ympäri tilaa tekemään tätä. Volkella oli todella vaiketta keskittyä tämän jälkeen koska olisi halunnut mennä tutkimaan ympäri koirakoulua niin kun toinenkin sai tehdä. Ja selkeesti Volke rupes väsähtäämään jo tässä vaiheessa eli keskittyminen oli jo siitä syystä haastavampaa. Saatiin me kyllä muutamat onnistumiset tässäkin. :)

Ihan mukava kurssi oli ja opittiin paljon. Ja oli kätevää kun oli pentukurssi minne sai mennä pikkupennun kanssa jo. On Volke kasvanut huimasti siinä 5 viikossa mitä ollaan siellä käyty. Muistan vielä miten pikkuinen hän oli ekaa kertaa kun sinne mentiin. Koko on täällä Långbenilla jo ainakin 3 kertaistunut. :) Onhan se hyvä että kasvaa, mutta että näin äkkiä? :)

Keväälle on muutamat pentunäyttelyt suunnitelmtuna. Ensimmäinen taitanee olla 13.4 Helsingin Royal Canin Puppy Cup. Siistii, mitenköhän me pärjätään? :) Pitänee myös joku kurssi keksiä keväälle. ;) 
Olen ylpeä Volkesta ja siitä kaikesta mitä ollaan yhdessä opittu kurssilla. On kyllä fiksu kaveri. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Tack!